Huidige tijd in Amerika

Amerika

Tijdsverschil Verenigde Staten van Amerika

Amerika, of eigenlijk de Verenigde Staten van Amerika, ligt aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Gezien de grote afstand tussen Nederland en Amerika is er een groot tijdsverschil met Nederland. Amerika bevindt zich ten westen van Nederland, wat betekent dat het daar vroeger is dan hier. Wanneer wij aan ons avondeten beginnen, begint men in New York aan de lunch en in Los Angeles aan het ontbijt. 

Tijdzones Amerika

Amerika is een groot land en heeft daardoor ook 5 verschillende tijdzones. Tussen het uiterste Westen, met Alaska, en het uiterste Oosten, met New York, zit 4 uur verschil.

Het kan zijn dat je al iets bent tegengekomen wat te maken heeft met de verschillende tijdzones in de Verenigde Staten. Zenders zoals MTV en Comedy Central zijn Amerikaans en veel programma’s worden letterlijk op dezelfde wijze uitgezonden in Nederland, alleen dan met Nederlandse ondertiteling. De aftiteling zie je dan regelmatig ook langskomen waarin andere programma’s worden aangekondigd, maar dit is eigenlijk voor Amerikaanse kijkers bedoelt. Omdat er verschillende tijdzones in de Verenigde Staten zijn wordt de aankondiging meestal aangeduid als “Tomorrow at 10 Eastern and 7 Pacific’’. De uitzending wordt op hetzelfde moment uitgezonden. In sommige gevallen hebben zenders in Amerika 2 of meerdere kanalen zodat ze een bijvoorbeeld een programma in elke tijdzone om 20.00 uur kunnen uitzenden.

tijdzones amerika

Hoe laat is het in Amerika?

Vrijwel iedereen weet nog wat hij of zij aan het doen was tijdens de aanslagen op de Twin Towers op 11 september 2001. Deze gebeurtenis kan je ook gebruiken als ezelsbruggetje om te achterhalen of de tijd in Nederland voor of achterloopt op die van de Verenigde Staten. Toen de aanslag plaatstvond was het in Nederland rond 3 uur in de middag, terwijl het in New York rond 9 uur in de ochtend was. Veel mensen hadden de aanslag overleefd omdat zij zich hadden verslapen voor het werk. Hieronder de 5 tijdzones, geografisch gezien van links (Westen) naar rechts (Oosten).

Alaska Daylight Time (AKDT) - Anchorage - 10 uur vroeger dan Nederland

Pacific Daylight Time (PDT) - Los Angeles - 9 uur vroeger dan Nederland

Mountain Daylight Time (MDT) - Denver - 8 uur vroeger dan Nederland

Central Daylight Time (CDT) - Chicago - 7 uur vroeger dan Nederland

Eastern Daylight Time (EDT) - New York - 6 uur vroeger dan Nederland

Bekende Amerikaanse steden & staten

Gerelateerd