Huidige tijd in

City of London

20:18
21 mei 2022

Lokale tijd in City of London

Het is in City of London 1 uur later dan in UTC en 5 uur later dan in Ashburn. Op dit moment is er wel zomertijd van toepassing.

Meer over de tijd in City of London is

Huidige tijd
20:18
Zomertijd 1 uur
Timezone British Summer Time (BST)
Olson tijdzone ID Europe/London
Tijdsverschil 5 uur later dan Ashburn
  1 uur later dan UTC

Wanneer gaat de zomertijd in in City of London

City of London gebruikt zomertijd. In het overzicht hieronder kan je zien wanneer de zomertijd begint in City of London en wanneer de zomertijd eindigt.

Begin zomertijd 2022 27 maart 2022
1 uur vooruit
Einde zomertijd 2022 30 oktober 2022
1 uur achteruit
Begin zomertijd 2023 26 maart 2023
1 uur vooruit

City of London

Over de tijd in London en de zomertijd van het Verenigd Koninkrijk.

Londen is de hoofdstad van Engeland, een regio die deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk, ook wel Groot-Brittannië genoemd. Het Verenigd Koninkrijk ligt in de tijdzone West Europese Tijd aan (WET UTC). Omdat Greenwich in Engeland ligt en de tijdzones vanuit Greenwich worden berekent wordt de tijdzone ook wel als de Greenwich Mean Time aangeduid.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog kende het Verenigd Koninkrijk een dubbele zomertijd. De tijdzone werd dan UTC +2. Tussen 1961 en 1971 werd de enkele zomertijd ingevoerd (UTC +1), maar omdat er veel kritiek kwam op die tijd werd de zomertijd volledig afgeschaft. Dit leidde ertoe dat tijdens de zomerperiode de klok gelijk liep aan de landen die in de tijdzone van de Middel Europese Tijd
(UTC +1) lagen.
In 2011 werd er  aangekondigd dat er weer en proefperiode van drie jaar met de zomertijd zou plaatsvinden. Schotland weigerde hieraan mee te werken waardoor het land binnen de grenzen een tijdsverschil gaat kennen.
Bekijk op de kaart van de wereldklok hoe laat het is in elke regio.