Huidige tijd in City of London

City of London

00:36
2 maart 2024

Lokale tijd in City of London

De tijd in City of London is hetzelfde als in UTC en 5 uur later dan in Ashburn. De huidige tijdzone in City of London is Greenwich Mean Time (GMT). Er is op dit moment wintertijd van toepassing in City of London. De zomertijd in City of London begint op 30 maart 2024.

Meer over de tijd in City of London

Huidige tijd
00:36
Tijdzone Greenwich Mean Time (GMT)
Zomertijd tijdzone: British Summer Time (BST)
IANA tijdzone Europe/London
Jouw tijdsverschil 5 uur later dan Ashburn
UTC tijdsverschil UTC+0
dezelfde tijd als UTC

Zomertijd City of London

City of London gebruikt zomertijd. In het overzicht hieronder kan je zien wanneer de zomertijd in City of London begint en wanneer deze eindigt.

Einde zomertijd 2023 28 oktober 2023
De klok gaat 1 uur achteruit
Begin zomertijd 2024 30 maart 2024
De klok gaat 1 uur vooruit
Einde zomertijd 2024 26 oktober 2024
De klok gaat 1 uur achteruit

City of London

Over de tijd in London en de zomertijd van het Verenigd Koninkrijk.

Londen is de hoofdstad van Engeland, een regio die deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk, ook wel Groot-Brittannië genoemd. Het Verenigd Koninkrijk ligt in de tijdzone West Europese Tijd aan (WET UTC). Omdat Greenwich in Engeland ligt en de tijdzones vanuit Greenwich worden berekent wordt de tijdzone ook wel als de Greenwich Mean Time aangeduid.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog kende het Verenigd Koninkrijk een dubbele zomertijd. De tijdzone werd dan UTC +2. Tussen 1961 en 1971 werd de enkele zomertijd ingevoerd (UTC +1), maar omdat er veel kritiek kwam op die tijd werd de zomertijd volledig afgeschaft. Dit leidde ertoe dat tijdens de zomerperiode de klok gelijk liep aan de landen die in de tijdzone van de Middel Europese Tijd
(UTC +1) lagen.
In 2011 werd er  aangekondigd dat er weer en proefperiode van drie jaar met de zomertijd zou plaatsvinden. Schotland weigerde hieraan mee te werken waardoor het land binnen de grenzen een tijdsverschil gaat kennen.
Bekijk op de kaart van de wereldklok hoe laat het is in elke regio.