Huidige tijd in City of London

City of London

09:08
1 april 2023

Lokale tijd in City of London

De tijd in City of London is 1 uur later dan in UTC en 1 uur vroeger dan Amsterdam. De huidige tijdzone in City of London is British Summer Time (BST). Er is op dit moment zomertijd van toepassing in City of London. De zomertijd in City of London eindigt op 29 oktober 2023.

Meer over de tijd in City of London

Huidige tijd
09:08
Tijdzone British Summer Time (BST)
Standaard tijdzone: Greenwich Mean Time (GMT)
IANA tijdzone Europe/London
Jouw tijdsverschil 1 uur vroeger dan Amsterdam
UTC tijdsverschil UTC+1
1 uur later dan UTC

Zomertijd City of London

City of London gebruikt zomertijd. In het overzicht hieronder kan je zien wanneer de zomertijd in City of London begint en wanneer deze eindigt.

Begin zomertijd 2023 26 maart 2023
De klok gaat 1 uur vooruit
Einde zomertijd 2023 29 oktober 2023
De klok gaat 1 uur achteruit
Begin zomertijd 2024 31 maart 2024
De klok gaat 1 uur vooruit

City of London

Over de tijd in London en de zomertijd van het Verenigd Koninkrijk.

Londen is de hoofdstad van Engeland, een regio die deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk, ook wel Groot-Brittannië genoemd. Het Verenigd Koninkrijk ligt in de tijdzone West Europese Tijd aan (WET UTC). Omdat Greenwich in Engeland ligt en de tijdzones vanuit Greenwich worden berekent wordt de tijdzone ook wel als de Greenwich Mean Time aangeduid.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog kende het Verenigd Koninkrijk een dubbele zomertijd. De tijdzone werd dan UTC +2. Tussen 1961 en 1971 werd de enkele zomertijd ingevoerd (UTC +1), maar omdat er veel kritiek kwam op die tijd werd de zomertijd volledig afgeschaft. Dit leidde ertoe dat tijdens de zomerperiode de klok gelijk liep aan de landen die in de tijdzone van de Middel Europese Tijd
(UTC +1) lagen.
In 2011 werd er  aangekondigd dat er weer en proefperiode van drie jaar met de zomertijd zou plaatsvinden. Schotland weigerde hieraan mee te werken waardoor het land binnen de grenzen een tijdsverschil gaat kennen.
Bekijk op de kaart van de wereldklok hoe laat het is in elke regio.