Oproep
Help ons de verspreiding van het Coronavirus te ontdekken en voorspellen in uw omgeving. Vul je gezondheidstoestand in op CoronaStatus.nl

Huidige tijd in Cambodja

Wereld  / Cambodja

Ashburn
03:51
30 maart 2020
Cambodja
14:51
30 maart 2020

Lokale tijd in Cambodja

Het is in Cambodja 7.0 uur later dan in UTC en 11.0 uur later dan in Ashburn. Op dit moment is er geen zomertijd van toepassing.

Meer over de tijd in Cambodja is

Huidige tijd
14:51
Timezone Asia/Phnom_Penh (+07)
Olson tijdzone ID Asia/Phnom_Penh
Tijdsverschil 11.0 uur later dan Ashburn
  7.0 uur later dan UTC

Meer over de tijd in Cambodja

Cambodja, officieel het Koninkrijk Cambodja, is een land in Zuidoost-Aziƫ. In het noorden heeft het een 541 kilometer lange grens met Laos. In het noordwesten en westen heeft het een 745 kilometer lange grens met Thailand en in het oosten en zuidoosten heeft het een 1228 kilometer lange grens met Vietnam. Aan de kust grenst het aan de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee. Het tijdsverschil in Cambodja en Nederland bedraagt 4 uur, de tijdzone. De tijd in Cambodja tussen 11 augustus 1863 en 9 november 1953 werd Cambodja geregeerd door Frankrijk. Cambodja is vaak van naam veranderd. De Cambodjanen zelf noemen hun land Kampuchea, deze naam is afgeleid van het woord Kambu-ja. Deze naam betekent letterlijk: zij die geboren zijn door Kambu. Kambu is volgens een mythe de grondlegger van Cambodja. Deze mythe gaat zover terug als de 10e eeuw. De Westerse namen Camboxa (Portugees), Cambodge (Frans), Kambodscha (Duits) enz. zijn variaties van de inheemse naam.

Wereldklok en tijdzonekaart

Wanneer je op zoek bent naar een complete tijdzonekaart of naar de wereldtijd, kijk dan eens op onze wereldklok. Hier zie je alle tijdzones in een oogopslag en kan je de tijd opzoeken op naam van de stad die je zoekt.

Kaart Cambodja