Stop de zomertijd!

Het begin en einde van de zomertijd zorgt ieder jaar voor een hoop ergernis, verwarring en zelfs voor een toename aan auto ongelukken en beroertes.
De petitie stop de zomertijd heeft NU momentum in de media en bij het Europees parlement.

Geef dat extra duwtje, teken de petitie!
Eerst meer informatie? Lees hier meer over het afschaffen van zomertijd.

Huidige tijd in Cambodja

Vlag van Cambodja

De huidige tijd in Cambodja is:

06:56:09
Zaterdag 25 Maart 2017

Het tijdsverschil van Cambodja met UTC

Het tijdsverschil met UTC en Cambodja is +0700. Op dit moment is er geen zomertijd van toepassing.

Tijdsinformatie voor Cambodja is

Huidig tijdsverschil: UTC +0700 uur
Zomertijd: 0 uur
Tijdzone afkorting: ICT

Belangrijke plaatsen in Cambodja

Hieronder zie je de huidige tijd in belangrijke plaatsen in Cambodja.

Meer over de tijd in Cambodja

Cambodja, officieel het Koninkrijk Cambodja, is een land in Zuidoost-Azië. In het noorden heeft het een 541 kilometer lange grens met Laos. In het noordwesten en westen heeft het een 745 kilometer lange grens met Thailand en in het oosten en zuidoosten heeft het een 1228 kilometer lange grens met Vietnam. Aan de kust grenst het aan de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee. Het tijdsverschil in Cambodja en Nederland bedraagt 4 uur, de tijdzone. De tijd in Cambodja tussen 11 augustus 1863 en 9 november 1953 werd Cambodja geregeerd door Frankrijk. Cambodja is vaak van naam veranderd. De Cambodjanen zelf noemen hun land Kampuchea, deze naam is afgeleid van het woord Kambu-ja. Deze naam betekent letterlijk: zij die geboren zijn door Kambu. Kambu is volgens een mythe de grondlegger van Cambodja. Deze mythe gaat zover terug als de 10e eeuw. De Westerse namen Camboxa (Portugees), Cambodge (Frans), Kambodscha (Duits) enz. zijn variaties van de inheemse naam.

Wereldklok en tijdzonekaart

Wanneer je op zoek bent naar een complete tijdzonekaart of naar de wereldtijd, kijk dan eens op onze wereldklok. Hier zie je alle tijdzones in een oogopslag en kan je de tijd opzoeken op naam van de stad die je zoekt.

Kaart Cambodja