Oproep
Help ons de verspreiding van het Coronavirus te ontdekken en voorspellen in uw omgeving. Vul je gezondheidstoestand in op CoronaStatus.nl

Huidige tijd in Burundi

Wereld  / Burundi

Ashburn
11:14
5 april 2020
Burundi
17:14
5 april 2020

Lokale tijd in Burundi

Het is in Burundi 2.0 uur later dan in UTC en 6.0 uur later dan in Ashburn. Op dit moment is er geen zomertijd van toepassing.

Meer over de tijd in Burundi is

Huidige tijd
17:14
Timezone Central Africa Time (CAT)
Olson tijdzone ID Africa/Bujumbura
Tijdsverschil 6.0 uur later dan Ashburn
  2.0 uur later dan UTC

Meer over de tijd in Burundi

Burundi is een land in Afrika en grenst aan Congo-Kinshasa, Rwanda en Tanzania. Ten tijden van het etnische geweld tussen de Hutu en Tutsi stammen honderdduizenden vluchtelingen veroorzaakt en ten minste 250.000 doden. Hoewel veel vluchtelingen teruggekomen zijn uit de omringende landen heeft het aanhoudende geweld veel anderen juist alsnog doen vluchten.De grootste etnische groepering zijn de Hutu (85%). Verder bevinden er zich Tutsi- (14%) en Twa-minderheden (1%) in Burundi.Volgens het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft 68,0% van de bevolking onder de armoedegrens. Het tijdsverschil tussen Bulgarije en UTC op de wereldklok is op dit moment: UTC+2. Er is geen zomertijd van toepassing in Bulgarije.

Wereldklok en tijdzonekaart

Wanneer je op zoek bent naar een complete tijdzonekaart of naar de wereldtijd, kijk dan eens op onze wereldklok. Hier zie je alle tijdzones in een oogopslag en kan je de tijd opzoeken op naam van de stad die je zoekt.

Kaart Burundi