Oproep
Help ons de verspreiding van het Coronavirus te ontdekken en voorspellen in uw omgeving. Vul je gezondheidstoestand in op CoronaStatus.nl

Huidige tijd in Bhutan

Wereld  / Bhutan

Ashburn
00:27
7 april 2020
Bhutan
10:27
7 april 2020

Lokale tijd in Bhutan

Het is in Bhutan 6.0 uur later dan in UTC en 10.0 uur later dan in Ashburn. Op dit moment is er geen zomertijd van toepassing.

Meer over de tijd in Bhutan is

Huidige tijd
10:27
Timezone Asia/Thimphu (+06)
Olson tijdzone ID Asia/Thimphu
Tijdsverschil 10.0 uur later dan Ashburn
  6.0 uur later dan UTC

Meer over de tijd in Bhutan

Het Koninkrijk Bhutan (Bhoetan) is een land in Azië dat in de Himalaya ingeklemd ligt tussen China (Tibet) en India. Het zuidelijke gedeelte van Bhutan ligt op het Indische subcontinent. De lokale naam van het land, Druk Yul, betekent het land van de Druk (draak). Toen Bhutan in 1971 lid werd van de Verenigde Naties, werd de bevolking geschat op ongeveer 1 miljoen. Met een geschatte groei van 2-3% per jaar kwam dat uit op ongeveer 2 miljoen in het jaar 2000. Het tijdsverschil tussen Bhutan en Nederland volgens de wereldklok is: UTC+0600. Op dit moment is er geen zomertijd van toepassing in Bhutan. De officiële religie van Bhutan is het Mahayana-boeddhisme dat door ongeveer 75% van de bevolking beleden wordt. De andere grote godsdienst is het Hindoeïsme dat door de overige 25% beleden wordt.

Wereldklok en tijdzonekaart

Wanneer je op zoek bent naar een complete tijdzonekaart of naar de wereldtijd, kijk dan eens op onze wereldklok. Hier zie je alle tijdzones in een oogopslag en kan je de tijd opzoeken op naam van de stad die je zoekt.

Kaart Bhutan