Oproep
Help ons de verspreiding van het Coronavirus te ontdekken en voorspellen in uw omgeving. Vul je gezondheidstoestand in op CoronaStatus.nl

Huidige tijd in Algerije

Wereld  / Algerije

Ashburn
23:43
6 april 2020
Algerije
04:43
7 april 2020

Lokale tijd in Algerije

Het is in Algerije 1.0 uur later dan in UTC en 5.0 uur later dan in Ashburn. Op dit moment is er geen zomertijd van toepassing.

Meer over de tijd in Algerije is

Huidige tijd
04:43
Timezone Central European Time (CET)
Olson tijdzone ID Africa/Algiers
Tijdsverschil 5.0 uur later dan Ashburn
  1.0 uur later dan UTC

Meer over de tijd in Algerije

Algerije ligt in het Noorden van Afrika tussen Marokko en Tunesië. Hoewel Afrika een heel eind weg is hebben ze gedurende een half jaar dezelfde tijd als in Nederland. Dat komt omdat Algerije zich in dezelfde tijdszone (UTC+1) bevind als Nederland. Alleen wanneer wij met zomertijd beginnen ontstaat er tijdschil en geeft de wereldklok aan dat het in Afghanistan een uur vroeger is dan in Nederland. De reden dat in Algerije geen zomertijd bestaat is omdat het land vlak bij de evenaar licht, daar zijn de dagen in de zomer en winter ongeveer evenlang en is er dus geen reden om de tijd aan te passen.

Wereldklok en tijdzonekaart

Wanneer je op zoek bent naar een complete tijdzonekaart of naar de wereldtijd, kijk dan eens op onze wereldklok. Hier zie je alle tijdzones in een oogopslag en kan je de tijd opzoeken op naam van de stad die je zoekt.

Kaart Algerije