Oproep
Help ons de verspreiding van het Coronavirus te ontdekken en voorspellen in uw omgeving. Vul je gezondheidstoestand in op CoronaStatus.nl

Huidige tijd in Wit-Rusland

Wereld  / Wit-Rusland

Ashburn
17:39
3 april 2020
Wit-Rusland
00:39
4 april 2020

Lokale tijd in Wit-Rusland

Het is in Wit-Rusland 3.0 uur later dan in UTC en 7.0 uur later dan in Ashburn. Op dit moment is er geen zomertijd van toepassing.

Meer over de tijd in Wit-Rusland is

Huidige tijd
00:39
Timezone Europe/Minsk (+03)
Olson tijdzone ID Europe/Minsk
Tijdsverschil 7.0 uur later dan Ashburn
  3.0 uur later dan UTC

Meer over de tijd in Wit-Rusland

Belarus is een republiek in Oost-Europa. Het land was samen met Rusland en Oekraïne een van de oorspronkelijke Sovjet-republieken. Wit-Rusland verklaarde zich onafhankelijk op 19 september 1991. De hoofdstad is Minsk. Het tijdsverschil van Wit-Rusland met het GMT is +2 (zomertijd +3). Op de wereldklok zie je een tijdsverschil met Nederland van 1 uur, de tijdzone in Belarus deelt de zone met Kaapstad,Lusaka, en Helsinki.De benaming Belarus, met de klemtoon op de laatste lettergreep, is afkomstig van de Russische woorden Белая (Belaja, dat wit betekent) en Русь (Roes, Roethenië)

Wereldklok en tijdzonekaart

Wanneer je op zoek bent naar een complete tijdzonekaart of naar de wereldtijd, kijk dan eens op onze wereldklok. Hier zie je alle tijdzones in een oogopslag en kan je de tijd opzoeken op naam van de stad die je zoekt.

Kaart Wit-Rusland