Stop de zomertijd!

Het begin en einde van de zomertijd zorgt ieder jaar voor een hoop ergernis, verwarring en zelfs voor een toename aan auto ongelukken en beroertes.
De petitie stop de zomertijd heeft NU momentum in de media en bij het Europees parlement.

Geef dat extra duwtje, teken de petitie!
Eerst meer informatie? Lees hier meer over het afschaffen van zomertijd.

Huidige tijd in Caymaneilanden

Vlag van Caymaneilanden

De huidige tijd in Caymaneilanden is:

18:58:16
Vrijdag 24 Maart 2017

Het tijdsverschil van Caymaneilanden met UTC

Het tijdsverschil met UTC en Caymaneilanden is -0500. Op dit moment is er geen zomertijd van toepassing.

Tijdsinformatie voor Caymaneilanden is

Huidig tijdsverschil: UTC -0500 uur
Zomertijd: 0 uur
Tijdzone afkorting: EST

Belangrijke plaatsen in Caymaneilanden

Hieronder zie je de huidige tijd in belangrijke plaatsen in Caymaneilanden.

Meer over de tijd in Caymaneilanden

De Kaaimaneilanden of Caymaneilanden zijn een Brits overzees gebied en liggen ten zuiden van Cuba in de Caraïbische Zee. De Kaaimaneilanden zijn vooral bekend als een van de grootste belastingparadijzen ter wereld. De Kaaimaneilanden werden voor het eerst gezien door Columbus, tijdens diens vierde reis naar de Nieuwe Wereld. De eerste Engelsman die een voet op de eilanden zette, was Sir Francis Drake in 1586. Hij gaf de eilanden de huidige naam. De eilanden werden, evenals het naburige Jamaica, ingelijfd bij het Verenigd Koninkrijk in 1670. De Kaaimaneilanden waren eerst een deel van de kolonie Jamaica, toen deze nog onder Brits bestuur was. Na de onafhankelijkheid van Jamaica in 1962 werden de Kaaimaneilanden een Brits overzees territorium. Het eiland Grand Cayman werd zwaar getroffen in september 2004, toen orkaan Ivan 70% van de bebouwing beschadigde. Ivan was de zwaarste orkaan die de eilanden getroffen had in 86 jaar. De GMT in de hoofdstad Banksville is -5GMT, de tijd in Banksville is hoe dan ook altijd 5 uur vroeger dan in Nederland.

Wereldklok en tijdzonekaart

Wanneer je op zoek bent naar een complete tijdzonekaart of naar de wereldtijd, kijk dan eens op onze wereldklok. Hier zie je alle tijdzones in een oogopslag en kan je de tijd opzoeken op naam van de stad die je zoekt.

Kaart Caymaneilanden