Huidige tijd in Caymaneilanden

Wereld  / Caymaneilanden

Ashburn
07:37
25 februari 2020
Caymaneilanden
07:37
25 februari 2020

Lokale tijd in Caymaneilanden

Het is in Caymaneilanden 5.0 uur vroeger dan UTC en dezelfde tijd als in Ashburn. Op dit moment is er geen zomertijd van toepassing.

Meer over de tijd in Caymaneilanden is

Huidige tijd
07:37
Timezone Eastern Standard Time (EST)
Olson tijdzone ID America/Cayman
Tijdsverschil dezelfde tijd als Ashburn
  5.0 uur vroeger dan UTC

Meer over de tijd in Caymaneilanden

De Kaaimaneilanden of Caymaneilanden zijn een Brits overzees gebied en liggen ten zuiden van Cuba in de Caraïbische Zee. De Kaaimaneilanden zijn vooral bekend als een van de grootste belastingparadijzen ter wereld. De Kaaimaneilanden werden voor het eerst gezien door Columbus, tijdens diens vierde reis naar de Nieuwe Wereld. De eerste Engelsman die een voet op de eilanden zette, was Sir Francis Drake in 1586. Hij gaf de eilanden de huidige naam. De eilanden werden, evenals het naburige Jamaica, ingelijfd bij het Verenigd Koninkrijk in 1670. De Kaaimaneilanden waren eerst een deel van de kolonie Jamaica, toen deze nog onder Brits bestuur was. Na de onafhankelijkheid van Jamaica in 1962 werden de Kaaimaneilanden een Brits overzees territorium. Het eiland Grand Cayman werd zwaar getroffen in september 2004, toen orkaan Ivan 70% van de bebouwing beschadigde. Ivan was de zwaarste orkaan die de eilanden getroffen had in 86 jaar. De GMT in de hoofdstad Banksville is -5GMT, de tijd in Banksville is hoe dan ook altijd 5 uur vroeger dan in Nederland.

Wereldklok en tijdzonekaart

Wanneer je op zoek bent naar een complete tijdzonekaart of naar de wereldtijd, kijk dan eens op onze wereldklok. Hier zie je alle tijdzones in een oogopslag en kan je de tijd opzoeken op naam van de stad die je zoekt.

Kaart Caymaneilanden