Huidige tijd in Bulgarije

Bulgarije

23:21
20 mei 2022

Lokale tijd in Bulgarije

Het is in Bulgarije 3 uur later dan in UTC en 7 uur later dan in Ashburn. Op dit moment is er wel zomertijd van toepassing.

Meer over de tijd in Bulgarije is

Huidige tijd
23:21
Zomertijd 1 uur
Timezone Eastern European Summer Time (EEST)
Olson tijdzone ID Europe/Sofia
Tijdsverschil 7 uur later dan Ashburn
  3 uur later dan UTC

Wanneer gaat de zomertijd in in Bulgarije

Bulgarije gebruikt zomertijd. In het overzicht hieronder kan je zien wanneer de zomertijd begint in Bulgarije en wanneer de zomertijd eindigt.

Begin zomertijd 2022 27 maart 2022
1 uur vooruit
Einde zomertijd 2022 30 oktober 2022
1 uur achteruit
Begin zomertijd 2023 26 maart 2023
1 uur vooruit

Bulgarije

Bulgarije werd op 29 maart 2004 officieel lid van de NAVO en op 1 januari 2007 trad het toe tot de Europese Unie.Traditioneel is Bulgarije een landbouwland. Na de Tweede Wereldoorlog is het land door de communisten echter aanzienlijk geïndustrialiseerd. En heerste er een tijd van grote veranderingen. Bulgarije is een parlementaire democratie met als staatshoofd een president die elke vijf jaar direct wordt gekozen.De Donau, de Iskar, de Maritsa en de Strimon zijn de belangrijkste rivieren.Het noorden en oosten van het land wateren, al dan niet via de Donau, af op de Zwarte Zee. De Maritsa en de Strimon en hun zijrivieren water af op de Egeïsche Zee.Het tijdsverschil tussen Bulgarije en de wereldklok is UTC+2. Op dit moment is er geen zomertijd in Bulgarije. De tijdzone van Bulgarije is Eastern European Time (EET), en verschilt dus 2 uur met Central European time CET.

Belangrijke plaatsen in

heeft meerdere tijdzones, we tonen de tijd in een aantal grotere plaatsen in verschillende tijdzones in .