Stop de zomertijd!

Het begin en einde van de zomertijd zorgt ieder jaar voor een hoop ergernis, verwarring en zelfs voor een toename aan auto ongelukken en beroertes.
De petitie stop de zomertijd heeft NU momentum in de media en bij het Europees parlement.

Geef dat extra duwtje, teken de petitie!
Eerst meer informatie? Lees hier meer over het afschaffen van zomertijd.

Huidige tijd in Bulgarije

Vlag van Bulgarije

De huidige tijd in Bulgarije is:

01:52:39
Zaterdag 25 Maart 2017

Het tijdsverschil van Bulgarije met UTC

Het tijdsverschil met UTC en Bulgarije is +0200. Op dit moment is er geen zomertijd van toepassing.

Tijdsinformatie voor Bulgarije is

Huidig tijdsverschil: UTC +0200 uur
Zomertijd: 0 uur
Tijdzone afkorting: EET

Belangrijke plaatsen in Bulgarije

Hieronder zie je de huidige tijd in belangrijke plaatsen in Bulgarije.

Meer over de tijd in Bulgarije

Bulgarije werd op 29 maart 2004 officieel lid van de NAVO en op 1 januari 2007 trad het toe tot de Europese Unie.Traditioneel is Bulgarije een landbouwland. Na de Tweede Wereldoorlog is het land door de communisten echter aanzienlijk geïndustrialiseerd. En heerste er een tijd van grote veranderingen. Bulgarije is een parlementaire democratie met als staatshoofd een president die elke vijf jaar direct wordt gekozen.De Donau, de Iskar, de Maritsa en de Strimon zijn de belangrijkste rivieren.Het noorden en oosten van het land wateren, al dan niet via de Donau, af op de Zwarte Zee. De Maritsa en de Strimon en hun zijrivieren water af op de Egeïsche Zee.Het tijdsverschil tussen Bulgarije en de wereldklok is UTC+2. Op dit moment is er geen zomertijd in Bulgarije. De tijdzone van Bulgarije is Eastern European Time (EET), en verschilt dus 2 uur met Central European time CET.

Wereldklok en tijdzonekaart

Wanneer je op zoek bent naar een complete tijdzonekaart of naar de wereldtijd, kijk dan eens op onze wereldklok. Hier zie je alle tijdzones in een oogopslag en kan je de tijd opzoeken op naam van de stad die je zoekt.

Kaart Bulgarije