Oproep
Help ons de verspreiding van het Coronavirus te ontdekken en voorspellen in uw omgeving. Vul je gezondheidstoestand in op CoronaStatus.nl

Huidige tijd in Bulgarije

Wereld  / Bulgarije

Ashburn
02:39
30 maart 2020
Bulgarije
09:39
30 maart 2020

Lokale tijd in Bulgarije

Het is in Bulgarije 3.0 uur later dan in UTC en 7.0 uur later dan in Ashburn. Op dit moment is er wel zomertijd van toepassing.

Meer over de tijd in Bulgarije is

Huidige tijd
09:39
Zomertijd 1.0 uur
Timezone Eastern European Summer Time (EEST)
Olson tijdzone ID Europe/Sofia
Tijdsverschil 7.0 uur later dan Ashburn
  3.0 uur later dan UTC

Begin en einde van de zomertijd in Bulgarije

Begin zomertijd 29 maart 2020
1 uur vooruit
Einde zomertijd 25 oktober 2020
1 uur achteruit
Begin zomertijd 28 maart 2021
1 uur vooruit

Meer over de tijd in Bulgarije

Bulgarije werd op 29 maart 2004 officieel lid van de NAVO en op 1 januari 2007 trad het toe tot de Europese Unie.Traditioneel is Bulgarije een landbouwland. Na de Tweede Wereldoorlog is het land door de communisten echter aanzienlijk geïndustrialiseerd. En heerste er een tijd van grote veranderingen. Bulgarije is een parlementaire democratie met als staatshoofd een president die elke vijf jaar direct wordt gekozen.De Donau, de Iskar, de Maritsa en de Strimon zijn de belangrijkste rivieren.Het noorden en oosten van het land wateren, al dan niet via de Donau, af op de Zwarte Zee. De Maritsa en de Strimon en hun zijrivieren water af op de Egeïsche Zee.Het tijdsverschil tussen Bulgarije en de wereldklok is UTC+2. Op dit moment is er geen zomertijd in Bulgarije. De tijdzone van Bulgarije is Eastern European Time (EET), en verschilt dus 2 uur met Central European time CET.

Wereldklok en tijdzonekaart

Wanneer je op zoek bent naar een complete tijdzonekaart of naar de wereldtijd, kijk dan eens op onze wereldklok. Hier zie je alle tijdzones in een oogopslag en kan je de tijd opzoeken op naam van de stad die je zoekt.

Kaart Bulgarije