Oproep
Help ons de verspreiding van het Coronavirus te ontdekken en voorspellen in uw omgeving. Vul je gezondheidstoestand in op CoronaStatus.nl

Huidige tijd in Brunei

Wereld  / Brunei

Ashburn
11:33
5 april 2020
Brunei
23:33
5 april 2020

Lokale tijd in Brunei

Het is in Brunei 8.0 uur later dan in UTC en 12.0 uur later dan in Ashburn. Op dit moment is er geen zomertijd van toepassing.

Meer over de tijd in Brunei is

Huidige tijd
23:33
Timezone Asia/Brunei (+08)
Olson tijdzone ID Asia/Brunei
Tijdsverschil 12.0 uur later dan Ashburn
  8.0 uur later dan UTC

Meer over de tijd in Brunei

De tijdzone van Brunei Darussalam is Brunei Time (BNT). De wereldklok laat zien dat het tijdsverschil 7 uren bedraagt ten opzicht van Central European Time (CET). Ten tijden van de 2e wereldoorlog bezette de Japanners Brunei op 6 januari 1942. Op 14 juni 1945 werd Brunei door de Engelsen heroverd. Het sultanaat werd uiteindelijk op 1 januari 1984 onafhankelijk. Ongeveer twee derde van de bevolking is van Maleise afkomst.Chinezen vormen de belangrijkste etnische minderheid (15 procent van de bevolking).De islam is de officiële religie van Brunei, en de sultan staat aan het hoofd van de islam in zijn land.Andere religies in Brunei zijn boeddhisme (voornamelijk onder Chinezen), en christendom.

Wereldklok en tijdzonekaart

Wanneer je op zoek bent naar een complete tijdzonekaart of naar de wereldtijd, kijk dan eens op onze wereldklok. Hier zie je alle tijdzones in een oogopslag en kan je de tijd opzoeken op naam van de stad die je zoekt.

Kaart Brunei