Oproep
Help ons de verspreiding van het Coronavirus te ontdekken en voorspellen in uw omgeving. Vul je gezondheidstoestand in op CoronaStatus.nl

Huidige tijd in Benin

Wereld  / Benin

Ashburn
00:33
7 april 2020
Benin
05:33
7 april 2020

Lokale tijd in Benin

Het is in Benin 1.0 uur later dan in UTC en 5.0 uur later dan in Ashburn. Op dit moment is er geen zomertijd van toepassing.

Meer over de tijd in Benin is

Huidige tijd
05:33
Timezone West Africa Time (WAT)
Olson tijdzone ID Africa/Porto-Novo
Tijdsverschil 5.0 uur later dan Ashburn
  1.0 uur later dan UTC

Meer over de tijd in Benin

Benin is een land in Afrika, Benin is ontstaan uit het koninkrijk Dahomey in de 17e eeuw, en besloeg dit rijk een aanzienlijk deel van West-Afrika. In de 17e eeuw was het een welvarend koninkrijk dat slaven verhandelde aan de Europeanen, vooral Portugezen en Nederlanders. De kust van het koninkrijk raakte dan ook bekend als de "Slavenkust". Benin is onderverdeeld in 12 departementen, die weer verder zijn onderverdeeld in 77 communes. De communes zijn op hun beurt verder verdeeld in arrondissementen en deze verder in dorpen en steden. De standaard tijdzone volgens de wereldklok is: UTC/GMT +1 hour, en bestaat er dus 1 uur tijdsverschil met Nederland. In 2011 is er geen Geen zomertijd in Benin.

Wereldklok en tijdzonekaart

Wanneer je op zoek bent naar een complete tijdzonekaart of naar de wereldtijd, kijk dan eens op onze wereldklok. Hier zie je alle tijdzones in een oogopslag en kan je de tijd opzoeken op naam van de stad die je zoekt.

Kaart Benin