Oproep
Help ons de verspreiding van het Coronavirus te ontdekken en voorspellen in uw omgeving. Vul je gezondheidstoestand in op CoronaStatus.nl

Huidige tijd in Belize

Wereld  / Belize

Ashburn
02:19
30 maart 2020
Belize
00:19
30 maart 2020

Lokale tijd in Belize

Het is in Belize 6.0 uur vroeger dan UTC en 2.0 uur vroeger dan Ashburn. Op dit moment is er geen zomertijd van toepassing.

Meer over de tijd in Belize is

Huidige tijd
00:19
Timezone Central Standard Time (CST)
Olson tijdzone ID America/Belize
Tijdsverschil 2.0 uur vroeger dan Ashburn
  6.0 uur vroeger dan UTC

Meer over de tijd in Belize

De bevolking van Belize is zodanig vermengd dat een onderscheid naar herkomst zeer moeilijk te maken is. De belangrijkste etnische groepen vormen de mestiezen (44%), de creolen (30%), de indianen (vooral Maya's; 11%) en zwarte Cariben (7%); er zijn slechts kleine groepen Europeanen en Aziaten (onder andere Chinezen en Taiwanezen). Benadrukt moet worden dat al deze verschillende groepen en culturen relatief vreedzaam met elkaar samenleven.Meer dan 50% van de bevolking leeft op het platteland. De officiële taal is Engels. Het Engels wordt hoofdzakelijk door de overheid gebruikt en door zo'n 6% van de bevolking als moedertaal. Het tijdsverschil tussen Belize en het UTC op de wereldklok is -6. Het tijdsverschil met nederland is dus 6 uur vroeger Op dit moment is er geen zomertijd van toepassing in Belize. het land grenst aan de Caribische zee, en staat bekend om haar prachtige bosgebieden zoals het Colombiaanse bosreservaat.

Wereldklok en tijdzonekaart

Wanneer je op zoek bent naar een complete tijdzonekaart of naar de wereldtijd, kijk dan eens op onze wereldklok. Hier zie je alle tijdzones in een oogopslag en kan je de tijd opzoeken op naam van de stad die je zoekt.

Kaart Belize