Stop de zomertijd!

Het begin en einde van de zomertijd zorgt ieder jaar voor een hoop ergernis, verwarring en zelfs voor een toename aan auto ongelukken en beroertes.
De petitie stop de zomertijd heeft NU momentum in de media en bij het Europees parlement.

Geef dat extra duwtje, teken de petitie!
Eerst meer informatie? Lees hier meer over het afschaffen van zomertijd.

Huidige tijd in Belize

Vlag van Belize

De huidige tijd in Belize is:

18:01:29
Vrijdag 24 Maart 2017

Het tijdsverschil van Belize met UTC

Het tijdsverschil met UTC en Belize is -0600. Op dit moment is er geen zomertijd van toepassing.

Tijdsinformatie voor Belize is

Huidig tijdsverschil: UTC -0600 uur
Zomertijd: 0 uur
Tijdzone afkorting: CST

Belangrijke plaatsen in Belize

Hieronder zie je de huidige tijd in belangrijke plaatsen in Belize.

Meer over de tijd in Belize

De bevolking van Belize is zodanig vermengd dat een onderscheid naar herkomst zeer moeilijk te maken is. De belangrijkste etnische groepen vormen de mestiezen (44%), de creolen (30%), de indianen (vooral Maya's; 11%) en zwarte Cariben (7%); er zijn slechts kleine groepen Europeanen en Aziaten (onder andere Chinezen en Taiwanezen). Benadrukt moet worden dat al deze verschillende groepen en culturen relatief vreedzaam met elkaar samenleven.Meer dan 50% van de bevolking leeft op het platteland. De officiƫle taal is Engels. Het Engels wordt hoofdzakelijk door de overheid gebruikt en door zo'n 6% van de bevolking als moedertaal. Het tijdsverschil tussen Belize en het UTC op de wereldklok is -6. Het tijdsverschil met nederland is dus 6 uur vroeger Op dit moment is er geen zomertijd van toepassing in Belize. het land grenst aan de Caribische zee, en staat bekend om haar prachtige bosgebieden zoals het Colombiaanse bosreservaat.

Wereldklok en tijdzonekaart

Wanneer je op zoek bent naar een complete tijdzonekaart of naar de wereldtijd, kijk dan eens op onze wereldklok. Hier zie je alle tijdzones in een oogopslag en kan je de tijd opzoeken op naam van de stad die je zoekt.

Kaart Belize