Huidige tijd in België

België

08:14
7 december 2023

Lokale tijd in België

De tijd in België is 1 uur later dan in UTC en 6 uur later dan in Ashburn. De huidige tijdzone in België is Central European Time (CET). Er is op dit moment wintertijd van toepassing in België. De zomertijd in België begint op 30 maart 2024.

Meer over de tijd in België

Huidige tijd
08:14
Tijdzone Central European Time (CET)
Zomertijd tijdzone: Central European Summer Time (CEST)
IANA tijdzone Europe/Brussels
Jouw tijdsverschil 6 uur later dan Ashburn
UTC tijdsverschil UTC+1
1 uur later dan UTC

Zomertijd België

België gebruikt zomertijd. In het overzicht hieronder kan je zien wanneer de zomertijd in België begint en wanneer deze eindigt.

Einde zomertijd 2023 28 oktober 2023
De klok gaat 1 uur achteruit
Begin zomertijd 2024 30 maart 2024
De klok gaat 1 uur vooruit
Einde zomertijd 2024 26 oktober 2024
De klok gaat 1 uur achteruit

België

De hoofdstad van België is Brussel. De stad is tegelijk ook de hoofdstad van Vlaanderen en de Franse Gemeenschap en het bestuurlijk centrum van de Europese Unie. België ruim 11 miljoen inwoners en bezit een hoge bevolkingsdichtheid van 355,1/km² (2010). Zestig procent van de Belgen is Nederlandstalig, veertig procent is Franstalig, 74.000 Belgen spreken Duits als moedertaal. Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Belgie omdat ze dezelfde tijdzone delen op de wereldklok. De tijd in Belgie is gelijk aan die van Nederland. De belangrijkste economische activiteit in België bestond vroeger vooral uit zware industrie rond de steenkoolmijnen in Wallonië, maar inmiddels is het economisch zwaartepunt verlegd naar de industrie rond de havens in Vlaanderen en diensten in Brussel.

Belangrijke plaatsen in België

Hieronder zie je de huidige tijd in enkele grotere plaatsen in België.

Tijd in België