Oproep
Help ons de verspreiding van het Coronavirus te ontdekken en voorspellen in uw omgeving. Vul je gezondheidstoestand in op CoronaStatus.nl

Huidige tijd in Bangladesh

Wereld  / Bangladesh

Ashburn
00:01
7 april 2020
Bangladesh
10:01
7 april 2020

Lokale tijd in Bangladesh

Het is in Bangladesh 6.0 uur later dan in UTC en 10.0 uur later dan in Ashburn. Op dit moment is er geen zomertijd van toepassing.

Meer over de tijd in Bangladesh is

Huidige tijd
10:01
Timezone Asia/Dhaka (+06)
Olson tijdzone ID Asia/Dhaka
Tijdsverschil 10.0 uur later dan Ashburn
  6.0 uur later dan UTC

Meer over de tijd in Bangladesh

Bangladesh is een van de dichtstbevolkte landen ter wereld . Het land grenst voor het grootste gedeelte aan India en voor een klein stukje aan Myanmar (voorheen Birma). Het land is gelegen ten noorden van de Golf van Bengalen en omvat voornamelijk de delta van de rivier de Ganges.Op de wereldklok is het in Bangladesh 5 uur later dan in Nederland. Bangladesh kent geen zomertijd, dus tijdens onze zomertijd is het tijdverschil in Bangladesh 4 uur. Door de ligging zijn er vaak overstromingen in het land. De hoofdstad van het land is tevens de grootste stad, Dhaka (Dacca). Het land omvat het oostelijke gedeelte van de oude regio genaamd Bengalen. "Bangladesh" betekent Land van de Bengali's. Samen met de Indiase deelstaat West-Bengalen vormt het de regio Bengalen.

Wereldklok en tijdzonekaart

Wanneer je op zoek bent naar een complete tijdzonekaart of naar de wereldtijd, kijk dan eens op onze wereldklok. Hier zie je alle tijdzones in een oogopslag en kan je de tijd opzoeken op naam van de stad die je zoekt.

Kaart Bangladesh