Oproep
Help ons de verspreiding van het Coronavirus te ontdekken en voorspellen in uw omgeving. Vul je gezondheidstoestand in op CoronaStatus.nl

Huidige tijd in Bahama-eilanden

Wereld  / Bahama-eilanden

Ashburn
00:24
7 april 2020
Bahama-eilanden
00:24
7 april 2020

Lokale tijd in Bahama-eilanden

Het is in Bahama-eilanden 4.0 uur vroeger dan UTC en dezelfde tijd als in Ashburn. Op dit moment is er wel zomertijd van toepassing.

Meer over de tijd in Bahama-eilanden is

Huidige tijd
00:24
Zomertijd 1.0 uur
Timezone Eastern Daylight Time (EDT)
Olson tijdzone ID America/Nassau
Tijdsverschil dezelfde tijd als Ashburn
  4.0 uur vroeger dan UTC

Begin en einde van de zomertijd in Bahama-eilanden

Begin zomertijd 8 maart 2020
1 uur vooruit
Einde zomertijd 1 november 2020
1 uur achteruit
Begin zomertijd 14 maart 2021
1 uur vooruit

Meer over de tijd in Bahama-eilanden

De Bahama's bestaan uit een archipel van 700 eilanden en 2000 cays (of keys), die zich bevinden in de Atlantische Oceaan, ten oosten van de Amerikaanse staat Florida, ten noorden van Cuba en Haïti, en ten westen van de Britse Turks- en Caicoseilanden. De tijdzone op de Bahama eilanden heeft een tijdsverschil van 4 uur met de Nederlandse tijd. De Bahama's delen dezelfde wereldklok met Nederland, ook is de zomertijd van toepassing in het land. Het land telt ruim 300.000 inwoners op een oppervlakte van 13.878 km². De Bahama eilanden komt van het Spaanse Baja Mar (= ondiepe zee) en is een onafhankelijk, Engelssprekend land in het Caribisch gebied.

Wereldklok en tijdzonekaart

Wanneer je op zoek bent naar een complete tijdzonekaart of naar de wereldtijd, kijk dan eens op onze wereldklok. Hier zie je alle tijdzones in een oogopslag en kan je de tijd opzoeken op naam van de stad die je zoekt.

Kaart Bahama-eilanden