Vlag van Australië

Huidige tijd in Australië

Belangrijke plaatsen in Australië

Australië heeft meerdere tijdzones, de tijd in een aantal belangrijke plaatsen in Australië kan je hieronder vinden.

- Adelaide 21:00
- Alice Springs 21:00
- Brisbane 21:30
- Broken Hill 21:00
- Canberra 21:30
- Darwin 21:00
- Gold Coast 21:30
- Hobart 21:30
- Logan City 21:30
- Melbourne 21:30
- Newcastle 21:30
- Perth 19:30
- Sydney 21:30
- Wollongong 21:30
- York 19:30



Meer over de tijd in Australië

Australië is een van de grootste continenten op de aarde en ligt op het zuidelijk halfrond, ten noordwesten van Nieuw Zeeland. Op de wereldklok worden de landen onderverdeeld in tijdzones welke een afwijking hebben van UTC. In Australie heb je een aantal tijdzones. Ten eerste is er West Australie, met onder andere de stad Perth. Hier staat de tijd gelijk aan UTC+8. De tweede tijdzone in Australie omvat Zuid Australië met bijvoorbeeld Adelaide en Northern Territory met de stad Darwin. Deze tijdzone heet de centrale tijdzone en loopt 9,5 uur vooruit op UTC. De derde tijdzone ligt in Oost Australie en omvat de tijd in Australische gebieden zoals Queensland, New South Wales, Australian Captial Territory, Victoria en Tasmanie. Steden die je in deze tijdzone kan vinden zijn bijvoorbeeld Sydney, Melbourne, Canberra en Cairns. De tijd in dit gebied van Australië ligt 10 uur voor op UTC. Interessant en tevens verwarrend is dat alleen het zuidelijke deel van de centrale tijdzone én de oostelijke tijdzone zomertijd toepassen. Om de exacte tijd in een stad in Australie op dit moment te vinden kan je het beste even een blik werpen op onze handige wereldklok.

Wereldklok en tijdzonekaart

Wanneer je op zoek bent naar een complete tijdzonekaart of naar de wereldtijd, kijk dan eens op onze wereldklok. Hier zie je alle tijdzones in een oogopslag en kan je de tijd opzoeken op naam van de stad die je zoekt.

Kaart Australië

Gerelateerde links

- Reisinformatie Australië

Nieuws